About

foto: Afke Koster

 

“It is an illusion that photos are made with the camera… they are made with the eye, heart and head.” – Henri Cartier-Bresson

 

 

Als fotograaf probeer ik het onbewaakte moment te vangen. Mijn doel is daarmee meer over te brengen dan alleen een beeld, de kijker misschien te raken met wat deze ziet. Soms zegt een foto namelijk meer dan woorden als dat lukt.

Na mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam heb ik een tijd als Tekendocent en zelfstandig kunstenares gewerkt. In mijn werk als docent kon ik mijn liefde voor het lesgeven kwijt en als kunstenares mijn creativiteit in het beeldend werken. De laatste jaren voel ik mij steeds meer aangetrokken tot fotografie en hoewel ik daar zijdelings al langer mee bezig was ben ik na verschillende extra cursussen op een professionelere manier met fotografie aan de slag gegaan.

Ik richt mij in de fotografie vooral op portret en straatfotografie waarbij portretfotografie mijn voorliefde heeft.

Zo kan ik de ene dag de straat op gaan om mooie beelden in Amsterdam te vangen en de andere dag in opdracht een portret maken, de afwisseling van beiden maakt mijn werk alleen maar leuk!

Geïnteresseerd in een familie, baby of portret fotoserie? Neem contact met mij op en vraag naar de mogelijkheden.